Roligt skriva en ny bok i dessa tider!

I dessa hemarbetstider går det riktigt bra att jobba med kreativa saker. Det är lugnt och stilla och utanför rutan: en spirande vår med all den energi det ger!  Vad kan då vara bättre än att skriva en ny bok? Och vad kan göra dagen ännu ljusare än att få en bild (se nedan) på hur omslaget kommer att se ut från förlaget?

Den kommande boken kommer ha ett tema jag gillar: de registrerade och deras rättigheter. Dataskyddsförordningen beskrivs ofta som krånglig, och det kan den vara särskilt om man jobbar på fel sätt! Men – och det är ett viktigt men – då glömmer man bort det viktigaste fokuset: att den tillkommit för att var och en av oss ska få starkare rätt till våra egna personuppgifter! På så sätt handlar GDPR om människor! Den nya boken kommer liksom tidigare alster blanda juridik och praktiska tips med många bilder och checklistor. Jag tycker om att skriva om juridik på det sättet!

En annan bra sak med att skriva är att det innebär ett lärande; man får verkligen vända och vrida på frågor och ta sig tid att fördjupa sig. Vad kan vara bättre i dessa tider än att ägna tid åt lärande och fördjupning? På det sättet känner jag mig priviligierad som har mitt bokprojekt! Skriver man inte en bok finns ju många andra sätt att lära: läsa böcker, gå på webbinarium… göra sådant man inte tar sig tid till annars. Nu när allt går lite saktare i samhället är bra tid att tanka energi! Ta vara på det och gör något bra av krisen!

gdprregistrerades ratt (002)

Vad fin den kommer att bli min nya bok! Den planeras komma ut i januari 2021.