Integritetspolicy

Den här hemsidan har skapats för att jag vill skapa debatt och tillföra kunskap om modern verksamhetsutveckling, något jag brinner för och tycker är intressant. Det innebär att jag utnyttjar min yttrandefrihet när jag skriver mina inlägg (hemsidan har därför ett s.k. journalistiskt ändamål).

Hemsidan innehåller en möjlighet för läsare att gilla inlägg och dela dem (det går också gilla min Facebook-sida genom att trycka på en knapp). Det går som en extra service att prenumerera på inlägg (då används antingen det WordPress-konto du angett eller din e-postadress). Den lagliga grunden för behandlingen är berättigat intresse (jag tror att den som själv väljer att prenumerera uppskattar inläggen och gärna vill få dem). Jag använder inte personuppgifterna för något annat ändamål. Tänk på att Facebook och andra sociala medier kan profilera på personuppgifter (till exempel att du gillar en sida) så titta noga igenom dina Facebook-inställningar så du vet vad du godtar.

Jag får ta del av statistik från WordPress, men i den syns inga personuppgifter som jag kan härleda.

När jag berättar om böcker jag skrivit behandlas också namn på mina medförfattare. Laglig grund för detta är berättigat intresse då jag vet att de är lika stolta som jag över böckerna och gärna informerar om dem.

GDPR är en intressant lag som ger registrerade många rättigheter. Läs gärna mer på Datainspektionens hemsida om dina rättigheter. Du kan också alltid vända dig till dem om du har synpunkter eller frågor. Har du tankar kring min sida uppskattar jag förstås om du hör av dig också till mig.