Ett webbinarie eller ett podd-avsnitt är bra avbrott i Corona-tider!

Det är konstiga tider vi lever i. Vissa har drabbats på allvar av pandemin medan de flesta lever vidare som vanligt men med social distansering. Det sistnämnda innebär för många att man arbetar hemifrån, men även de som är på sina arbetsplatser är restriktiva med fysiska möten och de flesta fysiska utbildningar är inställda. Det skapar en ny sorts rastlöshet. Vi behöver alla energikickar för att må bra.  Vi behöver utbilda oss och ta in nya intryck. Jag har själv hittat några intressanta webbinarium och poddar, vilket inneburit välkomna avbrott och bra lärande.

I den andan bestämde jag och min kollega Kerstin Hermanson oss för att inbjuda till ett webbinarie om dataskydd den 25 maj, som vi önskar alla varmt välkomna till. Det ska handla om ett favoritämne, nämligen dataskyddet, vilket passar extra bra på GDPR:s födelsedag.

I dataskyddsarbetet har dataskyddsombudet en speciell roll som jag tycker är mycket intressant. Man ska samtidigt övervaka tillämpningen och bidra till en god dataskyddskultur. Inte lätt, men viktigt och roligt. Under webbinariet tänker vi fördjupa oss i några frågor kring dataskyddsombud och resonera kring ett tillsynsbeslut från den belgiske myndigheten. Är du intresserad av att vara med går det bra att anmäla sig här: WEBBINARIE om dataskyddsarbete (se även bilden längst ner i inlägget).

Har du inte möjlighet att delta kan jag rekommendera Dataministeriets podd, som har många guldkorn väl värda att lyssna på! Själv fick jag äran att delta i avsnitt 39 och prata om dataskyddsombudets situation utifrån min senaste bok Dataskyddsforordningen GDPR : om-dataskyddsombud-och-andra-ansvariga.

Webbinarie den 25 maj