Kämpar ni på med GDPR? Unna dig då ett bokmingel!

Ja, jag vet… Jag har inte skrivit mycket på den här sidan detta år (men är förstås glad för att så många fortsätter att läsa inläggen varje dag). Det beror förstås på att jag arbetat så intensivt med min och Dag Wetterbergs bok Dataskyddsförordningen GDPR, förstå och tillämpa i praktiken som nu kommer i  upplaga 2. Då vi fått så mycket positiva reaktioner på upplaga 1 kändes det helt rätt att göra satsningen på upplaga 2 som nästan är som en ny bok.

Jag vet att många kämpar på med GDPR. Eviga diskussioner om biträdesavtal kan kännas rätt utmattande. Och vad kan man egentligen göra på Facebook efter domen som kom i somras? Jehovas vittnen-domen, också från i somras, ger också många frågetecken kring vad man som privatperson kan göra utan att riskera att bli personuppgiftsansvarig. Att gallra och hantera mejl är också frågor som fortfarande känns knepiga för många.

Men jag vet samtidigt att många fått energi av GDPR-arbetet. Det tvingar på ett positivt sätt medarbetare att tänka på sina värderingar: vad kan vi stå för och hur ser vi på våra kunders integritet? Dessutom är processkartläggningar med GDPR i fokus roliga! Det brukar bli både skratt, diskussioner och insikter under sådana dagar (i den nya upplagan beskrivs metoder för processkartläggning djupare).

Oavsett hur du känner inför GDPR kan en energikick inte skada. Den som vill unna sig ett kul mingel (där många bra böcker presenteras) bör spika den 6 februari 2019. Då bjuder förlaget in till bokmingel och GDPR-boken är först ut. Låter det intressant: anmäl dig här!

Med detta sagt vill jag också passa på och önska alla läsare av bloggen och mina böcker en riktigt god jul!

 

GDPR2webb (002)

Så här ser den ut, upplaga 2.