Ses vi i höst? Vore toppen i så fall!

Trots att bloggen tagit sommarlov vill jag idag uppmärksamma att programmet  till höstens spännande Lean Forum-konferens nu är klart och att det går att anmäla sig till eventet. Konferensen har temat hållbarhet och närproducerat – kan vi bidra till ett bättre samhälle 2030. Att året är 2030 är ingen slump; det är måldatum för FNs globala mål som jag skrivit om tidigare. Arbete med globala målen kommer vara viktigt för alla myndigheter men det kan också ge mycket för företag när de arbetar fram sina CSR-strategier (Company Social Responsibility). Förhoppningsvis ger programmet inspiration till mer hållbara verksamheter som också ger tillbaka till samhället i övrigt. Det är uppenbart att ett arbetssätt som har respekt för människan och sätter kunden i fokus enklare borde kunna skapa sådana hållbara lösningar. Så låt oss inspirera varandra till nya stordåd!

Lite om programmet…

Det bjuds på många spännade inslag under konferensens första dag: både i helgrupp med deltagare som inrikesministern Anders Ygeman, rikspolischefen Dan Eliasson,  den nytillträdde ordföranden för Svenskt Näringsliv Leif Östling , Margareta Ozolins från AstraZeneca och Kristina Palm från KTH Sience Park Södertälje. Det kommer också finnas tillfälle till flera intressanta parallella spår.

Som vanligt kommer dag 2 också att innehålla studiebesök och workshops. Jag kommer hålla i en sådan (som kopplas ihop med ett studiebesök till Försäkringskassan, nummer nio i programmet). Workshopen som kommer få namnet ”Vad krävs för ett hållbart lean i offentlig sektor? En workshop om att skapa värdehöjande strategier och kulturer med kundfokus” kommer att handla om ämnen som engagerat på bloggen

(Jag har länkat några tidigare inlägg i punkterna ovan, men det här är ämnen som jag återkommit till på olika sätt i bloggen så det är bara exempel, smakprov).

Programmet är inte statiskt, utan dynamiskt. Liksom allt annat i lean är det föremål för ständiga förbättringar. Så håll gärna koll på programmet, det kommer med stor sannolikhet att uppdateras. För min egen del tar jag gärna emot tankar kring min workshop för att den ska bli så relevant som möjligt.

Först till kvarn…

Hösten kanske känns långt borta – varför ska man mitt i sommaren fundera på en konferens som äger rum den 19-20 oktober? Självklart kommer det finnas gott om tid att anmäla sig även i höst. Men erfarenhetsmässigt är det så att vissa parallella spår, studiebesök och workshops blir fulltecknade snabbare än andra (lokaler och annat innebär maxtak för antal deltagare för varje del). Alla kommer kunna lyssna på huvudtalarna, men vill man ha möjlighet att helt själv välja program för resterande del är det bra vara ute i god tid.  Så gå in och kolla programmet. Ser du att du är väldigt intresserad av en viss del är det bra att anmäla sig tidigt – först till kvarn…

För min egen del hoppas jag på att träffa många engagerade i höst. Det är roligt att träffa andra och alltid spännade att prata om verksamhetsutveckling!

FullSizeRender (23)

– Ses vi i höst? Hoppas på många intressanta samtal under konferensen!                                                                                                          (Bilden är från förra årets konferens där jag var delansvarig för ett parallellt spår)

 

 

 

2 reaktioner på ”Ses vi i höst? Vore toppen i så fall!

  1. Pingback: Tre strategiskt viktiga punkter om hur vi mäter verksamhet! | wendleby creative lean

  2. Pingback: Dags för budget- och planeringsarbete? Tips på vägen! | wendleby creative lean

Kommentarer är stängda.