Vad ska bloggen handla om?

Jag har varit igång i en knapp vecka nu på min blogg och tagit upp ämnen som jag tycker är viktiga. Bloggen har på den här tiden (fram till lördag den 21 maj kl 11) haft 381 visningar och jag ser också att inläggen delas vidare på t.ex. LinkedIn. Det vore intressant att få djupare kunskap om vilka ämnen ni bloggläsare vill ha. Vad är viktigt att prata om när det gäller ämnen som lean, systemsyn, ledarskap, kommunikation, verksamhetsutveckling?

Synpunkter från läsare 

Bloggen har också läsare i andra länder, främst Norge, Danmark och Finland. Jag fick förslag från en norsk läsare på ämnen:

Det er behov for gode nettsteder om virksomhetsutvikling i både Norge og Sverige. Jeg tenker at offentlig sektor kommer til å få stadig større behov for effektiv utvikling. For å få til dette mener jeg en god og helhetlig forståelse av Lean er viktig. En av de viktigste tingene å forstå er at Lean er en annen måte å lede på. Derfor er din bok viktig. En annen grunnleggende ting er å vende tilbake til Leans røtter framfor å lete etter nye verktøy. Leans røtter er Deming og TPS, og begge to er systemtenkning. I Norge har ordet Lean fått en noe negativ klang, mest pga konsulentselskapenes lave kompetanse. Det er med andre ord viktig å bruke ord som sier noe om hva Lean er til forskjell fra NPM, Taylorisme etc. Jeg tenker at lærende organisasjoner, flytfokus og respekt for mennesker er sentrale temaer. En blog kan også brukes til å vise eksempler på effekten av Lean. Vi trenger også kunnskap om gode Lean-lærere, Lean-ledere, bøker, nettsider etc.

En del av detta har jag redan berört under den här veckan och jag kommer säkert fördjupa mig mer i det. Jag ser också många bra nya idéer till ämnen. En del behöver jag hjälp med av läsare för att utveckla. Tycker ni som min norska läsare. Eller har ni andra idéer? Engagera er!

FullSizeRender (3)

Vad ska bloggen handla om? Förslag på ämnen tas gärna emot!

Följa bloggen?

Vill ni följa bloggen direkt (och inte via sociala medier) finns det två möjligheter i WordPress; antingen har man ett WordPress-konto eller också lägger man in sin e-post. Det finns möjlighet att göra detta på startsidan (en egen knapp).

Vill man följa många bloggar kommer några bra tips här.

Jag lägger ut bloggposter på LinkedIn och Twitter! Du är förstås välkommen att följa mig där också om du önskar det!