Roligt möta kunder och läsare idag!

”Intressant det ni sa om helhetssyn och utjämning av arbetstryck – det skulle vi aldrig gjort på min arbetsplats. Där är det en tävling mellan avdelningarna om vem som vinner månadens statistik. Kamp, inte samarbete alltså”.

Uttalandet kom från en av deltagarna på mitt och Niklas Ansgariussons  frukostseminarium ”Styrparadoxen – om styrning, motivation och kultur i en föränderlig värld” när hen fortsatte reflektera efteråt med några kollegor. En annan deltagare instämde:

”Nu har vi fått lite nya sätt att beskriva vad som händer i verksamheten – det är nyttigt när man är fast i det ålderdomliga arbetssätt vi har.”

Under seminariet pratade vi bl.a. om utmaningen att många organisationer styrs av pinnar (ett arv från Taylorismens fokus på kontroll) istället för med motiverande visioner och BHAG:s. Även här gjordes flera intressanta reflektioner både under och efter seminariet. Några axplock:

”Det är en utmaning när vi får siffermål från regeringen, hur vi ska balansera kring dem. Vi pratar mycket om det, hur vi ska hantera det. Det är svårt bara strunta i siffermålen uppifrån”.

”Jag ser samma sak i det privata – men då kommer siffermålen från aktieägarna.”

”I småföretag blir det inte riktigt samma sak, men där finns ju ofta en ägare som drivs av sin passion, inte pinnar”.

Ovan: Några bilder från registreringen av deltagare inför frukostmötet på Sveavägen 20.

Jag tycker det var en intressant timme som tillförde även mig mycket energi – jag vet att det samma gäller Niklas. Det är också roligt att seminariet ledde till reflektion. En deltagare gav också positiv feedback om bloggen som hen tyckte gav värde i vardagen, vilket ökade min glädje. Trots allt är det ju därför jag skriver de här inläggen: för att sprida kunskap och värde. Den dag detta inte uppnås är det bättre jag gör något annat.

Nästa seminarium blir i majSeminarium maj JPEG

Jag och Niklas har redan planerat en fortsättning på dagens seminarium, ett som kommer handla om att samverka, inte motverka. Här kommer vi också fördjupa oss i ledarskapsfrågor. Seminariet är helt fristående från dagens seminarium, så förhoppningsvis hittar även nya deltagare vägen till oss. Det kan också ses som ett komplement till dagens, eftersom vi nästa gång plockar upp lite nya bollar på fältet systemsyn.

Är du intresserad av att delta kan du klicka på bilden här intill och se hur du anmäler dig. Välkommen!

En reaktion på ”Roligt möta kunder och läsare idag!

  1. Pingback: Nytt seminarium att hämta inspiration ifrån! Välkomna! | wendleby creative lean

Kommentarer är stängda.