Tio goda skäl att gå på Lean Forums konferens den 19-20 oktober 2016!

Det här inlägget skrevs inför 2016 års Lean forum. Är du intresserad av 2017 års konferens – som också går av stapeln den 19-20 oktober – klicka här!

——-

Det är lite murrigt ute idag så jag känner att jag behöver piggas upp. Jag gör det genom att titta framåt på roliga saker i almanackan. En av dessa är Lean forums konferens 2016.

Här är en lista på 10 saker jag ser fram emot lite extra:

 1. Hur ser de som styr oss på verksamhetsutveckling? Och förstår de sin roll, har de systemsyn? Jag hoppas minister Anders Ygeman delar sina och regeringens tankar! Är lean något man beaktar i styrandet? Hur ser man på systemsyn respektive New Public Management? Hur tänker man beträffande FN:ns  Agenda 2030 i förhållande till verksamhetsutveckling i svenska organisationer?
 2. Minst lika spännande blir det att höra Leif Östling från Svenskt näringsliv. Hur ser han på verksamhetsutveckling i företag, på hållbarhet, konkurrenskraft och framtid? Vad tänker han om kundfokus givet Sverigestudiens deppiga resultat att vi inte är så bra på det?
 3. Många som läser bloggen arbetar med agila metoder, vilket känns väldig lean för mig (jfr mitt inlägg om myndigheten som mitt under en kris fixade en ny version av sitt IT-system på 17 dagar). Detta är en framgångsfaktor uppenbarligen. Kul att det finns flera inslag i programmet som kopplar ihop lean och agila metoder; bl.a. får vi lyssna till speltillverkaren King, en del av Sveriges nya image med produkter som hämtar kraft i den digitala verkligheten. Jag är nyfiken och vill lära mig mer.
 4. Jag tycker också det är spännande med Astra Zeneca och den prisbelönta tillverkningen. Vad kan Margareta Ozolins berätta om kundfokus och hitta organisationens varför. Hur har man jobbat med sådana frågor? Har det bidragit till de fina resultaten?
 5. Punkten om personlig hållbarhet är också intressant i en tid när vi ofta är för stressade. Bra slut på dag 1 att vi får tid att reflektera över detta med en föreläsning av Kelly Tainton. Att satsa på hållbarhet för medarbetare i våra organisationer är att visa respekt för människan!
 6. En bra konferens kännetecknas också av bra pauser – då man får tid att träffa kollegor och hitta energi. Det här brukar vara en av leankonferensernas styrka. så många människor på ett ställe som är intresserade av utveckling – att lyssna, lära, dela med sig. Så utnyttja mingel och måltider till att få energi.
 7. Att svenska leanpriset delas ut – och vi får höra vad de nominerade gjort för att lyckas! De nominerade är: AstraZeneca AB (PET-Packning Sweden Operation), Newbody AB (varuförsörjningen), Södertälje kommun (myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning), Vossloh Nordic Switch Systems AB (Ystad och Örebro-delarna). Så olika verksamheter, men alla arbetar lean. Här finns säkert många lärdomar att lyssna in. Kanske blir någon också inspirerad att söka nästa års pris när de lyssnar?!!
 8. Studiebesöken dag 2 är en höjdare – här kommer man ut i verkligheten. Själv kommer jag fördjupa mig i Försäkringskassans resa.Den har jag hört mycket om genom åren. Jag hoppas de delar med sig av både utmaningar och framgångar!
 9. Jag ska själv också hålla en workshop dag 2 om offentlig sektor som jag tidigare bloggat om. Självklart hoppas jag på många spännande samtal här. Vi står inför ett paradigmskifte känns det som när vi på allvar rannsakar gamla sätt att styra – och provar nytt. Vad finns det för erfarenheter där ute? Goda och mindre bra- viktigt med ärligt erfarenhetsutbyte – vilket jag hoppas på under workshopen.
 10. Slutligen tänker jag passa på och bläddra i alla bra Lean-böcker som föreningen säljer. Kanske få med mig någon hem också, vem vet?

Det här är några av de punkter jag ser fram emot men jag vet av erfarenhet att annat också kommer ge energi. Det bästa med konferensen är att den innehåller så många olika aktiviteter – stort och smått. Och att man träffar så många trevliga människor!

 

img_0207

Vad är dina guldkorn?

Så ta dig tid och gå in på föreningens hemsida och hitta dina guldkorn. Vad tycker du är spännande i programmet? Det finns stora möjligheter hitta egna favoriter i programmet! Har du inte redan bokat din plats – gör det idag medan det fortfarande finns bra chans att välja själv vad du vill gå på och kan få bra rabatter!

Hoppas vi möts i höst!

2 reaktioner på ”Tio goda skäl att gå på Lean Forums konferens den 19-20 oktober 2016!

 1. Pingback: Intressanta samtal som ger mersmak | wendleby creative lean

 2. Pingback: Att ha tid för reflektion skapar effektivitet! Så visst har du tid? | wendleby creative lean

Kommentarer är stängda.