Höstens höjdpunkt – Lean forums konferens den 19-20 oktober!

Det är sommar ute och många har gått på semester redan, andra trappar ner. Ledigheten hägrar. Kanske är det inte då man normalt börjar planera för höstaktiviteter, men just nu finns det skäl för lite hösttänk. Lean forums konferensprogram  har nämligen gått ut – och i år är antalet platser rätt begränsat jämfört med tidigare år! Så den som vill vara säker på att få en höstkick bör du ta några minuter och planera det redan nu.

Lean Forums konferenser brukar alltid vara en energikick – och i år känns den mer spännande än på länge tycker jag. Vad sägs om följande programpunkter:

  • Niklas Modig och Per Åhlstrand håller på skriva en ny bok – uppföljaren till deras extremt framgångsrika ”Detta är lean”. Jag har pratat med Niklas om den när han och Per satt och skrev den i Thailand. Den låter verkligen spännande och kommer bli intressant att läsa. Boken kommer vara rykande färsk på konferensen, kanske blir det t.o.m. lite release över tillställningen, vem vet? Vad jag vet är att Niklas alltid är värd att lyssna på – och detta med en ny bok gör det ännu mer spännande tycker jag.
  • Laura Hartman, ordförande i tillitsdelegationen berättar om hur tillitsbaserad styrning ska ersätta New Public Management. De som följer den här bloggen vet att ämnet intresserar mig: Det är verkligen dags att vi överger Taylorismen – ett paradigm som influerar New Public Management-tänket. Intressant därför lära sig mer om utredningen och hur offentlig sektor ska kunna modernisera sin styrning. Som jag tidigare skrivit: Lean är inte lika med New Public Management!  Det är därför bra att Laura Hartman får tala just på Lean forum. Ska bli roligt höra det inlägget liksom hur CSN arbetar med systemsyn och tillitsbaserad styrning (vilket är en annan dagordningspunkt).
  • En annan person som alltid är intressant att lyssna på är Simon Elwenäs. Han inleder hela konferensen med att prata om ledaren som den mänskliga faktorn.

Det här är bara ett axplock. Det finns fler intressanta talare både i plenum och i parallella spår. Jag och min Passacon-kollega Niklas Angarousson leder t.ex. en workshop den dagen. Vi kommer prata om hur en organisation kan samverka, inte motverka. Det har vi gjort tidigare och det brukar bli  intressanta reflektioner. Om organisationer vågar släppa på det tayloristiska tävlandet och istället arbeta med systemsyn är mycket vunnet. Det är ett steg på vägen mot autentiskt ledarskap  och  autentiska organisationer.  Det är ett sätt att arbeta med kultur och lärande som går på djupet, att se människor och låta sin kommunikation bli empatisk. Vill du veta mer, klicka här!

Till det kommer dag 2. Dag 2 är som tidigare år vikt för studiebesök. Studiebesöken brukar vara populära – det är där man får se hur andra gör, vilket brukar inspirera. Det är den feedback som alltid ges av deltagarna. 

Hoppas vi ses på höstens Lean Forum-konferens! Först till kvarn….

2017-06-30 (2)

Programmet är spännande. Gå in och se själv!

En reaktion på ”Höstens höjdpunkt – Lean forums konferens den 19-20 oktober!

  1. Pingback: Tio goda skäl att gå på Lean Forums konferens den 19-20 oktober 2016! | wendleby creative lean

Kommentarer är stängda.