Nu har du chans att gå på studiebesök och se framgångsrika leansatsningar!

För att utveckla sin verksamhet behöver man ibland inspiration. Man behöver få höra hur andra gjort och se deras lösningar. Prata med medarbetare som brinner för sitt arbete för att de ser hur det gör skillnad. Ofta innebär det att man går hem rikare, inte sällan med konkreta idéer om förbättringar. Det är därför roligt att kunna ge ett tips med verkligt mervärde. Lean forum inbjuder nämligen till studiebesök hos vinnaren till svenska leanpriset 2016, New Body, vilket jag vet är inspirerande. Läs bara motiveringen bakom priset så förstår ni själva:

img_0787

Här fick Newbody priset 2016

 

Enheten Supply Chain inom Newbody AB har utvecklat sina flöden och sitt arbetssätt så att varje medarbetare bidrar i förbättringsarbete varje dag och varje ledare tränar, coachar och stöttar sina medarbetare. Väl definierade mål utifrån såväl kund- som leverantörsperspektiv utgör en tydlig riktning för arbetet. Resultaten har utvecklats mycket positivt inom samtliga områden och speciellt vill vi lyfta fram medarbetarnöjdheten som visar på en hög motivation och ett positivt förändringsarbete. Förändringsarbetet drivs av linjecheferna och tid avsätts varje vecka för att driva och coacha förbättringsarbetet. Detta är en viktig faktor till Newbodys framgång. Newbody är ett inspirerande föredöme för alla typer av organisationer som strävar mot världsklass!

 

Det finns också chans att besöka övriga finalister, som också har spännande verksamheter att visa upp:

  • AstraZeneca AB, PET-Packning Sweden Operation i Södertälje
  • Södertälje kommun, myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning
  • Vossloh Nordic Switch Systems AB i Ystad och Örebro.

Är du intresserad av att delta går det anmäla sig på föreningens web (följ länken ovan). Det är få platser så den som är intresserad bör agera snabbt! Studiebesöken är på olika ställen i Sverige så det kanske går att hitta ett som passar dig även geografiskt.

Inspireras kring ledarskapsutveckling

Många organisationer jobbar idag för att utveckla ledarskapet inom sina organisationer. Detta är en viktig del i kulturskapandet. AstraZeneca var inte bara finalist. Vid sidan av Newbody tilldelades företaget det hedrande priset Lean ledarskap 2016 med följande motivering:

img_0769

Stolta över priset Lean ledarskap

 

Med ett väl utvecklat program för utbildning i Lean helhet och Lean ledarskap, som implementeras genom träning av ledare på alla nivåer med hjälp av Accelererad Implementeringsmetod (AIM) har ett nytt ledarskap och ett dagligt förbättrings-arbete utvecklats som involverar alla medarbetare. AstraZeneca PET-Packning är en god förebild för träning av Lean ledarskap på alla nivåer i ett företag.

 

Jag kommer vara värd på besöket hos AstraZeneca och hoppas träffa er där!

Sök leanpriset!

Kanske har du funderat på om din organisation kan söka leanpriset 2017 – passa i så fall också på att lyssna in organisationens erfarenheter av den processen. Det går också prata med oss som representerar föreningen under besöken.

En reaktion på ”Nu har du chans att gå på studiebesök och se framgångsrika leansatsningar!

  1. Pingback: Framgångssaga att inspireras av | wendleby creative lean

Kommentarer är stängda.